Kvinna attackerad av tre hundar i Borås – polis avlossade varningsskott

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 65-årsåldern ska ha blivit attackerad av tre lösspringande hundar söder om Dalsjöfors utanför Borås. Enligt polisen ska hon ha blivit biten i handen och ansiktet.

Händelsen ska ha ägt rum vid lunchtid på onsdagen när kvinnan rastade sin hund i ett skogsområde söder om Dalsjöfors.

– De kommer tre hundar som flyger på henne och hennes hund, hon blir biten i handen och i ansiktet, säger Jens Andersson, polisens presstalesperson.

Ambulans polis ryckte ut till platsen och i samband med att polisen skulle omhänderta hundarna ska de ha rusat mot poliserna som avlossade varningsskott.

– De hittas senare vid en bostadsfastighet och då är de lugna, säger Jens Andersson.

Ingen person och inget djur ska ha kommer till skada av skottet.

Hundägaren misstänks för brott

Enligt polisen är ägaren till hundarna en man i 45-årsåldern. Han ska inte ha varit på platsen men lokaliserades senare. Han är nu och misstänkt för vållande till kroppsskada, alternativt brott mot lagen om tillsyn av hundar och katter.

Polisen kommer lämna en anmälan till Länsstyrelsen för framtida tillsyn.

– Så att de kan ta över och utföra en tillsyn och bedöma hur det är ställt med hundarna. För att se om de ska omhändertas eller avlivas, säger Jens Andersson.

Kvinnan fördes till sjukhus med ambulans. Skadeläget är oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.