Polisinsats i samband med födsel inne på McDonalds

Uppdaterad
Publicerad

En förlossning påbörjades inne på McDonalds restaurang i Nordstan i centrala Göteborg under fredagskvällen.

Det var stökigt i samband med en förlossning inne på McDonalds restaurang i Nordstan. Polis på plats blev tvungna att hjälpa ambulanspersonalen med att få undan folk som var närgångna. Det ska även ha varit en del personer som ska ha tagit upp sina mobiltelefoner och filmat händelsen.

– Mina kollegor har talat om för dem som filmade hur olämpligt det är, så de hade till och med fått skälla ut några som var på platsen, som var lite för närgångna och tar upp och filmar, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

”Blev tvungna att hålla folk på avstånd”

– Det är mycket folk och mycket nyfikna människor, Vilket gör att de nästan tränger sig på den födande kvinnan. Det blir så pass mycket folk att mina kollegor får hjälpa ambulanspersonalen att hålla folk på behörigt avstånd.

Kvinnan fick föras med ambulans till sjukhus i samband med att förlossningen startades. Polis är fortfarande kvar på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.