Kvinna i 65-årsåldern hittad livlös på Orust – polisen misstänker mord

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 65-årsåldern har avlidit efter att ha hittats livlös i sin bostad på Orust. En man i 70-årsåldern anhölls under lördagen misstänkt för mord. På söndagen släpptes han på fri fot men misstankarna kvarstår.

Det var strax innan klockan sju under fredagskvällen, den 17 mars, som polisen larmades till en bostad på Orust, där en kvinna hittades, till synes livlös. Hon fördes till NÄL med ambulanshelikopter, men avled senare på sjukhuset.

– Vi kan inte säga vad dödsorsaken är, men man kan inte utesluta brott helt enkelt, säger Peter Adlersson, presstalesperson hos polisen.

Bostaden spärrades av för en teknisk undersökning, som kommer utföras under lördagen.

Inväntar rättsmedicinsk undersökning

Polisen har inlett en förundersökning gällande mord eller dråp. En man i 70-årsåldern har gripits misstänkt för brottet. Mannen anhölls senare av åklagare, men enligt polisen är det är fortfarande oklart om ett brott har begåtts.

– Vi får invänta rättsmedicinsk undersökning för att få svar på det. Teknisk undersökning görs under dagen. Vi får hoppas att det kan bringa klarhet i det här, säger Peter Adlersson.

På söndagen släpptes den misstänkte mannen på fri fot av åklagare. Misstankarna mot honom kvarstår dock tills vidare.

Anhöriga till kvinnan har underrättats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.