Här grips den 39-åriga kvinnan på Coop Bäckebol. Foto: Polisens förundersökning

Kvinnan som stal barnvagn överklagar domen

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som tog en barnvagn med ett spädbarn i Göteborg i januari överklagar domen. Hon dömdes av Göteborgs tingsrätt till två års fängelse för bland annat olaga frihetsberövande.

I överklagan begär hon, via sin advokat, att hovrätten ska ”frikänna henne från ansvar för olaga frihetsberövande” eller åtminstone sänka straffet. Motiveringen är att hon inte skulle haft uppsåt att ta barnet. Likaså vill kvinnan befrias från skadeståndet på 12 000 kronor.

Händelsen utspelade sig på Hisingen i Göteborg i januari i år. Medan en mamma skulle hämta ett äldre syskon på en förskola försvann barnvagnen som hon ställt utanför — och i vagnen låg hennes sju månader gamla dotter. Först efter två timmar hittades flickan, välbehållen, i sin vagn på en parkering utanför ett köpcentrum ett par kilometer därifrån.

Kvinnan, som är i 40-årsåldern, berättade under rättegången att hon var påverkad av alkohol och narkotika och inte förstod att det låg ett barn i vagnen. Hon dömdes trots det för olaga frihetsberövande och samtidigt för två fall av ringa narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna förde bort bebis i Göteborg

Mer i ämnet