• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industri på Batterivägen i Varberg. Kraftig rök går in mot stan. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Angered Care – vårdcentral i Angered. Foto: SVT

Läkare på vårdcentral anmäls

Uppdaterad
Publicerad

Vårdcentralen Angered care stängdes i början av november förra året. Nu anmäls en läkare vid vårdcentralen till Inspektionen för vård och omsorg för brister i journalerna.

Det har kommit in en anmälan till IVO om en läkare som arbetade på den nu nerlagda vårdcentralen Angered care. Det var P4 Göteborg först att rapportera.

Bristfälliga journaler

En specialistläkare på Västra götalandsregionen (VGR) som har varit med och granskat läkarens journaler anser dem vara så bristfälliga att det gått iväg en anmälan.

Angered care stängdes ner av VGR efter en omfattande utredning som visade på att alla de granskade journalerna var bristfälliga och att 60 procent av behandlingarna som utfördes inte var patientsäkra. 

Omedveten om anmälan

SVT Nyheter Väst har försökt att nå läkaren men inte lyckats. Västra Götalandsregionen har, enligt anmälan, inte heller fått tag i mannen som därav inte fått veta att han anmälts.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Angered Care

Mer i ämnet