Rebecca Nyström, Anton Svendsen och Anna Wikman är vinnare av SVT:s interna pris Sverigepriset. Foto: SVT

”Låna en reporter” prisas inom SVT

Uppdaterad
Publicerad

De tre medarbetarna vid SVT Nyheter Väst, Rebecca Nyström, Anna Wikman och Anton Svendsen vinner SVT:s interna journalistpris ”Sverigepriset”. Det i kategorin transparent nyhetsjournalistik för satsningen ”Låna en reporter”.

Varje år delas det interna journalistpriset Sverigepriset ut i olika kategorier. Priset går till reportrar och andra medarbetare som utmärker sig på olika sätt.

De tre SVT Nyheter Väst-medarbetarna vinner alltså i kategorin transparent nyhetsjournalistik. Satsningen ”Låna en reporter” gjordes i två omgångar och gick ut på att tittare och läsare själva fick lämna in tips och låna en reporter för en dag.

Låna en reporter

Så här säger Rebecca Nyström om segern:

– Det känns extra roligt att vinna med tanke på att det här var en satsning som vi gjorde helt och hållet tillsammans med våra läsare och tittare.

Stort antal tips

Genomslaget för satsningen blev massivt.

– Jag blev överväldigad av alla bra tips som strömmade in i kommentarer och via mail och telefonsamtal när vi gick ut och berättade att vi skulle låna ut mig som reporter. Aldrig förut har jag fått så många goda ideér på reportage och ämnen!

Enligt Rebecca Nyström sätter satsningen – och priset – fokus på det dagliga nyhetsarbetet på redaktionen.

– Den här vinsten visar att vi behöver vår publik för att klara av att vara intressanta och angelägna och komma nära i de frågor som berör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Låna en reporter

Mer i ämnet