Rebecca Nyström, Anton Svendsen och Anna Wikman fick Circomprisets hedersomnämnande i klassen ”Most Original and Innovative”. Foto: SVT

SVT Västs satsning vinner prestigefullt pris

Uppdaterad
Publicerad

Satsningen ”Låna en reporter” prisas av Circom med ett hedersomnämnande i klassen ”Most Original and Innovative”. Det är Rebecca Nyström, Anna Wikman och Anton Svendsen, alla medarbetare vid SVT Nyheter Väst, som var bakom satsningen som nu uppmärksammas internationellt.

”Låna en reporter” gjordes i två omgångar och gick ut på att tittare och läsare själva fick lämna in tips och låna en reporter för en dag. Redan i våras fick satsningen SVT:s interna journalistpris.

Nu har ”Låna en reporter” även uppmärksammats av Circom, en samarbetsorganisation för regionala public service kanaler i Europa, som varje år prisar de bästa tv-arbetena.

Låna en reporter

– Jag känner mig hedrad! Det här var en satsning som blev bra tack vare tips och engagemang från våra tittare, säger vinnaren Rebecca Nyström.

Innovativt format

Satsningen ”Låna en reporter” har fått Circoms hedersomnämnande i klassen ”Most Original and Innovative”.

– Jag är glad att det är just kategorin nyskapande. Konceptet vi tog fram gav ett tydligt löfte till publiken. Det tror jag är styrkan med ”Låna en reporter”. Vi ville visa våra tittare att deras tips är otroligt viktiga för att vi ska vara relevanta, säger Rebecca Nyström.

Satsningen ”Låna en reporter” ledde till flera reportage som till exempel ett om medicinsk cannabis som du ser i klippet nedan. Här kan du även ta del av direktrapporten, där vi fick följa arbetet med reportaget i realtid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Låna en reporter

Mer i ämnet