Angela De Cabo lånar en reporter under veckan Foto: SVT

Så tyckte Angela det var att ”låna en reporter”

Uppdaterad
Publicerad

”Jag har obotlig cancer och har en strid med vården som förvägrar mig att medicinera med cannabis”. Så inledde Angela de Cabo sitt tipsmejl till oss på SVT Nyheter Väst. Hon blev den vi valde ut i satsningen ”Låna en reporter” och under en veckas tid jobbade reportern Rebecca Nyström med hennes tips.

Vi ringde upp Angela de Cabo dagen efter publiceringen av reportaget för att höra hur hon upplevde veckan och vårt arbete.

Hur upplevde du satsningen ”låna en reporter”?

– Jag tycker det är en bra idé av SVT för att få ut folkiga frågor! I det stora hela var det väldigt spännande och givande för mig. Jag fick verkligen ställa mig själv frågan ”vad är det jag vill ha ut av det här och varför tycker jag det här är så viktigt”, säger Angela de Cabo.

Vad tyckte du om det färdiga tv-reportaget?

– Det kändes bra att få höra läkaren på Sahlgrenska förklara varför de inte skriver ut, även om jag inte håller med och tycker att det visar att han gör bort sig. Det var också intressant att höra att så många som 60 procent efterfrågar medicinsk cannabis.

Blev veckan med en lånad reporter så som du förväntat dig?

– Jag vet inte riktigt vad jag förväntade mig. Min tanke var att få det här på något sätt. Men jag litade på er kunskap – att ni vet bättre hur den här frågan ska lyftas för att bli ett reportage. Jag kände mig trygg och tyckte att ni lyckades göra ämnet konkret!

Hur fortsätter du din kamp för att få den medicin du vill ha?

– Jag håller ju på att ansöka om en licens för att få cannabis med växtdelar utskrivet i Sverige. Men senaste beskedet jag fick är att det behövs kompletteringar… Det börjar bli tröttsamt att hela tiden jaga medicin!

Klippet nedan är från första mötet mellan Rebecca och Angela, då berättade Angela varför hon ville låna en reporter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Låna en reporter

Mer i ämnet