Charlotte Ljungren har som ambition att flygtrafiken skall flyta på som normalt under EU-toppmötet. Foto: SVT

Regeringschefer separeras från resenärer på Landvetter

Uppdaterad
Publicerad

Snart är det dags för mottagandet av deltagarna i EU-toppmötet som äger rum i Göteborg på fredag. På Landvetter flygplats är ambitionen att allt skall rulla som normalt och att ingen resenär skall påverkas.

Det skall kännas som vilken torsdag och fredag som helst. Förutom den lilla skillnaden att Europas stats- och regeringschefer befinner sig i närheten.

Den 16 och 17 november har Landvetter flygplats inte förändrat något vad gäller avgångstider, säkerhetskontroller eller incheckningsprocedurer för resenärer.

EU-toppmötet

Ha koll på info!

Ambitionen är att de som besöker flygplatsen inte ens skall märka att det pågår ett EU-toppmöte i stan.

Flygplatsdirektören Charlotte Ljunggren lämnar rådet att hålla god koll på informationen. 

– Det som det kommer påverka resenären är ju tillfarten till och från Landvetter flygplats. Där vi uppmanar våra resenärer att hålla uppsikt på de medier som förmedlar trafikinformation och håller sig uppdaterad med flygbolaget själva.

LÄS MER: Så drabbas Västtrafiks resenärer

Regeringschefer hålls avskiljda

När, var eller hur delegaterna landar är frågor som Ljunggren menar ligger hos polisen. Flygplatsen samarbetar nära med Säpo och har möjlighet att ta emot folk när som helst.

Då kommer de dessutom hållas skiljt från övriga resenärer. Och skulle något flyg bli inställt beror det enligt Charlotte Ljunggren på flygbolagen.

– Hur flygbolagen till sist gör – det är det de själva som beslutar.

LÄS MER: Polisstyrkan minskas inför EU-toppmötet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EU-toppmötet

Mer i ämnet