Victor Schulz, polisinsatschef, berättar i klippet ovan om insatsen vid Mölndals sjukhus. Foto: Tomas Singer/Maria Blanco

Larm om misstänkt farligt föremål utanför Mölndals sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En skadad man kom till Mölndals sjukhus med ett föremål som exploderat i hans hem, vilket ledde till en stor insats med bland annat nationella bombskyddet och stora avspärrningar. Vid halv åtta-tiden ska polisen ha avlägsnat föremålet från platsen.

I klippet ovan ser du Victor Schulz, polisinsatschef, berätta om insatsen vid Mölndals sjukhus.

Enligt polisen har en man i 50-årsåldern kommit in till akuten med ambulans strax innan klockan 5 på torsdagsmorgonen. Han ska ha haft skador på händerna efter att ett misstänkt föremål har exploderat i hans hem i Gårdsten. Mannen säger att han har hittat föremålet utomhus.

Det farliga föremålet har han stoppat i en påse och tagit med sig till sjukhuset, och påsen har han sedan lagt utanför akutingången.

Mannen uppger att delar av föremålet inte har exploderat.

– Vi har fyra patruller på plats och inväntar bombskyddet som ska kontrollera föremålet. Vi medverkar med både sjukvården och räddningstjänsten, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl hos polisen Väst vid sextiden på morgonen.

Stora områden spärrades av

Polisen spärrade av ett större område runt Mölndals sjukhus och även vid mannens bostad i Gårdsten, något som fick stor påverkan på trafiken.

Strax innan sju meddelar polisen att nationella bombskyddet är på plats för att undersöka föremålet. Strax efter det kan SVT:s reporter på plats vid Mölndals sjukhus berätta att avspärrningarna där är borttagna.

– Spårvagnarna och bussen går nu som vanligt, säger Maria Blanco Nuñez, reporter på SVT Nyheter Väst.

Polisen har avlägsnat det misstänkta föremålet

Klockan halv åtta hade både polis och räddningstjänst lämnat platsen.

Var föremålet farligt?

– Det ska undersökas av våra bombtekniker innan vi kan fastställa det. Men vi har en misstanke om att det skulle kunna vara farligt, ja, säger Victor Schulz, polisinsatschef.

Mannen är kvar på sjukhuset för vård och är även gripen av polisen misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse. Han nekar till brott. Polisen har gjort en husrannsakan i mannens lägenhet men inte hittat något farligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.