Johan Lenander, vd Tunstall. Foto: SVT

Larmföretaget: Jätteledsamt och olyckligt att det har hänt

Uppdaterad
Publicerad

Företaget Tunstall missade att kontrollringa trygghetslarmen i Trollhättan under ett års tid. En person blev liggande död i tre månader innan det upptäcktes. Nu har Trollhättan infört nya rutiner för att det inte ska kunna ske igen.

– Vi arbetar stenhårt med hela digitala larmkedjan, säger Tunstalls vd Johan Lenander.

Hör VD:n berätta om problemen i klippet ovan.

Trygghetslarmen från företaget Tunstall har drabbats av en rad problem över hela landet under hösten. I Luleå hittades en äldre kvinna avliden efter att förgäves ha larmat flera gånger.

SVT har begärt ut felrapporter kring trygghetslarmen i en rad svenska kommuner, och granskningen visar att Tunstall även tidigare haft stora problem i Trollhättan. Bland annat blev en person liggande död i sitt hem i tre månader innan det upptäcktes.

– Först och främst är det jätteledsam och olyckligt att en person blev liggande död i tre månader, säger Tunstalls Johan Lenander. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.