Foto: Privat

Lastbil och personbil i krock – väg avstängd

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil och personbil har krockat på Lundbyleden vid Lindholmsmotet. Vägen var i några timmar helt avstängd i riktning mot Torslanda på grund av läckage från lastbilen enligt räddningtjänsten Storgöteborg.

Olyckan skedde vid 16-tiden under måndagen. En lastbil och en personbil har krockat på Lundbyleden vid Lindholmen.

Ambulans, polis och räddningstjänst är på platsen. Vägen var helt avstängd i riktning mot Torslanda i några timmar. Vid 19-tiden var ett körfält avstängt för sanering och återställning av vägen.

Ingen prognos

Enligt Trafikverket väntas arbetet på platsen att pågå till 21.00. Ingen behövde föras till sjukhus.

Räddningstjänsten inväntar resurser som hjälpa till med dieselläckage från lastbilen och vägen kommer fortsatt vara avstängd. I nuläget finns ingen prognos när trafiken kan börja släppas på igen.

– Det finns ingen prognos alls med tanke på läckage och ett räcke som blev förstört. Det är en del köer bakåt från Tingstadstunneln, säger Lidija Bradaric, vägtrafiksledare på Trafik Göteborg.

Strax efter klockan 21 uppgav Trafik Göteborg att arbetet fortfarande pågår på vägen samt att vänster körfält är avstängt i vardera riktning. De hade inte heller någon prognos för när arbetet skulle vara klart.

Vid 22-tiden var det åter full framkommlighet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.