Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ostindiefararen är tillbaka i Göteborg till 400-års firandet. Foto: Ervin Gustafsson Mulic

Nu är festen igång: ”Hoppas på hundratusentals besökare”

Uppdaterad
Publicerad

Ostindiefararen hade planerat en andra resa till Kina, men den blev inte av. I stället fick skeppet äran att inleda Göteborgs 400-årsjubileum med salut framför marinan.

Göteborg firar 400 år, men fyller 402 år. Förseningen uppstod när vi för två år sedan var mitt i en pandemi. Men nu är det dags att komma ifatt. Och under fyra dagar mellan den andra och femte juni är det späckat med nöjen i Frihamnen i Göteborg.

Ett gigantiskt blått tält på 70 000 kvadratmeter tar upp en stor del av ytan, men här finns också plats för ett antal restauranger och uteaktiviteter. För att hitta något som kan passa alla är det ett stort och brett gratisutbud med bland andra First Aid Kit, Suede, Europe, Cherrie, Sarah Klang, Danny Saucedo och Amason. Och Göteborgssymfonikerna inleder festen med konsert på fredagen.

För att underlätta med transporter till festivalområdet går det att åka färja från Stenpiren.

Ska finnas något för alla

Men det blir inte bara musik utan även dans, standup och en fransk cirkus i ett eget litet rött tält. Sedan fortsätter festen även under sommaren, på ett antal platser i Göteborg. Samtidigt öppnar utomhusbadet i Frihamnen bara ett stenkast från festivalplatsen, med tre bassänger med salt- och sötvatten.

Se hela programmet för Göteborg 400 år här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.