Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör frilansjournalisten om mannen som hävdar att han är Lisas pappa i klippet ovan Foto: Bosse Carlqvist/SVT

Lisa-fallet: Man i Albanien hävdar att han är Lisas pappa

Uppdaterad
Publicerad

Nioåriga Lisa riskerar att utvisas till Albanien. Nu kan fallet ha tagit en ny vändning. En man i Albanien hävdar att han är Lisas pappa och att han är villig att ta hand om henne i Albanien.

– Pappan vill inte att någon annan ska adoptera hans dotter, säger frilansjournalisten Ervin Dushi.

Lisa,9, är född i Sverige och bor hon sina vårdnadshavare och familjehemsföräldrar Paulina och Hans Backström i Järpås utanför Lidköping. Men Migrationsverket har beslutat om att hon ska utvisas till Albanien.

Paulina och Hans Backström, har även försökt adoptera Lisa men fått nej i både tingsrätt och hovrätt. Nu väntar man på om Högsta Domstolen kan komma att pröva fallet.

”Vill ta hand om sin dotter”

På onsdagskvällen kom det nya uppgifter om att det finns en man i Albanien som hävdar att han är Lisas pappa och att han vill ta hand om henne. Något som NLT var först att rapportera om.

– Jag kom i kontakt med honom och han säger att han vill ta hand om sin dotter, säger Ervin Dushi till SVT Nyheter Väst.

Ervin Dushi är frilansjournalist men har även arbetat med granskande journalistik i Sverige.

Mormorn bekräftar

Ervin Dushi säger att han inte har sett några fysiska papper eller dokument som styrker att den mannen faktiskt är Lisas biologiska pappa.

– Men jag har varit i kontakt med Lisas mormor som bekräftat för mig att det är han som är Lisas pappa, säger Ervin Dushi.

Vad som händer framöver är oklart men om uppgifterna stämmer, kan det komma att påverka fallet av Lisa, menar Ervin Dushi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.