Vattenparken ska kunna ta emot 2800 gäster samtidigt. Foto: Liseberg

Liseberg ett steg närmare vattenpark

Publicerad

Efter sommaren kommer man påbörja arbetet med att bygga en vattenpark, ett upplevelsehotell och fler parkeringar på Liseberg.

Inför Göteborgs 400-årsjubileum 2021, och Lisebergs 100-årsjubileum 2023, vill nöjesparken att en helårsöppen vattenpark och ett upplevelsehotell ska stå klart.

Parken och hotellet, det så kallade Jubileumsprojektet, ska vara i direkt anslutning till Liseberg och nöjesparken har nu valt utförare av uppdraget värt två miljarder kronor.

– Det är Lisebergs största utvecklingsprojekt någonsin och det känns bra att göra det tillsammans med en stabil partner som NCC, säger Thomas Sjöstrand, vd AB Liseberg Skår, i ett pressmeddelande.

Ett tiotal vattenrutschbanor

Nu i maj inleds arbetet för projektering och projektet påbörjas sedan direkt efter sommaren.

Bygget av markparkeringar ska vara klara till säsongen 2019, medan hotellet och vattenparken ska stå klara mellan 2021 och 2023.

Vattenparken som kommer färdigställas sist kommer att vara 18 000 kvadratmeter stor med ett tiotal vattenrutschbanor och bassänger. Totalt kommer parken rymma nästan 3000 gäster samtidigt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Liseberg

Mer i ämnet