Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Victoria Mörk och Kristabel Svensén var två av alla göteborgare som var på Liseberg under onsdagskvällen för att tända ljus och hedra den avlidne i branden. Foto: SVT

Liseberg öppnade parken tillfälligt: ”Har visat oss mycket kärlek”

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen öppnade Liseberg upp delar av nöjesparken tillfälligt i två timmar och bjöd in göteborgarna efter branden på vattenparken Oceana.

– Göteborg och göteborgarna har verkligen visat oss mycket kärlek och därför bjuder vi in, för den som vill, att dela en stund med oss på Liseberg, säger vd Andreas Andersen.

Delar av parken höll öppet klockan 17.30–19.30 på onsdagen den 21 februari. Besökare kunde ta en kort promenad i området runt Luna Park, tända ett ljus och kaninerna var på plats för barnen.

”Har visat hos kärlek”

– Göteborg och göteborgarna har verkligen visat oss mycket kärlek och därför bjuder vi in, för den som vill, att dela en stund med oss på Liseberg. Det finns mycket vi fortfarande inte vet, men att ge möjligheten att samlas känns som ett fint första steg tillsammans, säger Andreas Andersen, vd för Liseberg i pressmeddelandet.

Brand vid Lisebergs badhus Oceana
Lisebergs vd Andreas Andersen. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Endast södra entrén var öppen, och inga attraktioner eller restauranger på Lisebergsområdet var öppet, utom Blomsterkarusellen i Luna Park.

– Många barn hör av sig och är oroliga över hur karusellerna och kaninerna mår. Någonstans är Liseberg kanske först och främst till för barnen, så vi vill visa upp att de mår bra och längtar efter alla besökare igen, säger Andersen.

Foto: Magnus Dennert/SVT

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Gustav från Trollhättan såg nyheten på lokal-tv i Brasilien. Foto: SVT/Skärmdump

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand vid Lisebergs badhus Oceana

Mer i ämnet