Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lisebergs styrelseordförande Kurt Eliasson (S) berättar om göteborgarnas kärlek, som vägledde i beslutet. Foto: Liseberg/SVT

Lisebergs styrelse: Oceana ska byggas upp igen

Uppdaterad
Publicerad

Oceana ska byggas upp igen efter branden. Det meddelar Lisebergs styrelse, som nu uppdrar ledningen att ta fram en projektplan.

Lisebergs styrelse beslutade vid ett extrainsatt möte på fredagen att bygga upp Oceana igen efter den omfattande branden tidigare i veckan.

Det meddelar styrelsen på lördagen.

Brand vid Lisebergs badhus Oceana

– Branden blev förödande, men den ska inte stoppa utvecklingen av destinationen Liseberg. Liseberg är en viktig del av Göteborgs identitet och Lisebergs Jubileumsprojekt är en viktig byggsten i den västsvenska besöksnäringens återhämtning, säger styrelseordförande Kurt Eliasson (S), i ett pressmeddelande.

Liseberg har känt göteborgarnas kärlek

Enligt beslutet, som är enhälligt, ska Lisebergs ledning få i uppdrag att starta planeringen av hur en återuppbyggnad kan ske, uppger Eliasson vidare.

Styrelsen tackar samtidigt för räddningstjänstens insats under brandförloppet.

– Vi har känt ett fantastiskt stöd från alla inblandade. Den kärlek göteborgarna och hela Sverige visat projektet och Liseberg i den här svåra stunden har varit ovärderlig, säger Kurt Eliasson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand vid Lisebergs badhus Oceana

Mer i ämnet