Adem, Hannar och Arbnora är 10 år och tog under lucianatten tåget till Umeå för att vara med i direktsändningen av Musikhjälpen. Foto: SVT

Lövgärdesskolans elever gjorde succé i Musikhjälpen

Publicerad

Många är de intitiativ som skapats runt om i landet för att samla in pengar till årets tema i Musikhjälpen: barn är inte till salu. Ett av luciadagens starkaste ögonblick var när fjärdeklassarna Adem, Hannar och Arbnora från Lövgärdesskolan i Angered presenterade sin insamling för programledarna i glasburen i Umeå.

Adem, Hannar och Arbnora är 10 år och tog under lucianatten tåget till Umeå för att vara med i direktsändningen av Musikhjälpen.

De har under den senaste månaden, tillsammans med andra elever i årskurs 4 på Lövgärdesskolan, samlat in pengar för arbetet mot trafficking, tvångsäktenskap, barnpornografi och barn som tvingas att prostituera sig.

I måndags hade de bland annat en galakväll med namnet ”En kväll i Lövgärdesskolan för alla världens ungar”.

Se när de charmar programledarna Molly Sandén och Farah Abadi och berättar hur mycket pengar deras skola samlat in i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.