Den 14 november var sista gången någon såg Wilma i livet. Två dagar efter fattade föräldrarna misstanke om att allt inte stod rätt till. De åkte hem till expojkvännen och letade efter sin dotter. Foto: SVT / Privat

Mamman om Wilmas förändring sista tiden i livet

Uppdaterad
Publicerad

Wilma, 17, ska ha förändrats i slutet. Bland annat ska hon ska ha bestämt sig för att avsluta relationen med den nu mordmisstänkte mannen, något han var emot.
– Det kändes som hon hade lyft sig själv, berättade Wilmas mamma.

17-åriga Wilma Andersson försvann i november förra året. Nu står hennes expojkvän åtalad misstänkt för att ha mördat henne.

På torsdagen berättade Wilmas föräldrar om sin dotter och den sista tiden. Wilmas mamma beskrev att mannen i 20-årsåldern ska ha varit kontrollerande i förhållandet. Men den sista tiden förändrades Wilma och hon avslutade relationen. Något han inte ville.

– Han bröt ihop och bönade och bad om att hon inte skulle lämna honom, sa Wilmas mamma.

Att Wilma ändå beslutade sig för att avsluta relationen under hösten beskriver mamman som en positiv förändring.

– Det kändes som hon hade lyft sig själv.

Letade i lägenheten

Den 14 november var sista gången någon såg Wilma i livet. Två dagar efter fattade föräldrarna misstanke om att allt inte stod rätt till. De åkte hem till expojkvännen och letade efter sin dotter.

– Jag ringde och sms:ade och jag kände direkt att något var fel. Det stämde inte, det är något som är jättefel, berättade Wilmas mamma när hon besökte lägenheten.

De träffade också den mordmisstänkte, som förklarade att Wilma hade lämnat lägenheten efter ett bråk. Men de upplevde att hans historia inte stämde eftersom flera av Wilmas tillhörigheter fanns kvar. Bland annat hennes nycklar och smink.

– Ingenting stämde, de hade ett vitt duschdraperi som var borta. Det var märkligt för det var inte så gammalt, sa Wilmas mamma.

Det blev stundtals känslosamt i säkerhetssalen i Uddevalla Tingsrätt. Föräldrarna beskrev situationen som ”så mörk den kan bli” och beskrev livet som ett ”kaos”.

– Vi kan fortfarande inte ens begrava vår dotter för vi har inte hittat hela henne, sa mamman.

Förnekar brott

Expojkvännen står åtalad för att ha mördat Wilma torsdagen den 14 november, han ska sedan – enligt åklagaren – ha gjort sig av med delar av kroppen.

Han har hela tiden förnekat att han har något med Wilmas försvinnande eller död att göra. I förhör med polisen har han förklarat att sista gången de sågs var den 14 november när hon gick från lägenheten efter ett bråk.

Enligt försvarsadvokaten finns det stora luckor i åklagarens beskrivning. Bland annat menar advokaten att ex-pojkvännen inte var hemma när ett vittne ska ha hört skrik i lägenheten.

– Det gör att man måste ha ett otroligt öppet sinne här och acceptera alternativa förklaringar. Vi kan inte utesluta någonting, sa Beatrice Rämsell.

Här finns ett återberättande av advokatens försvarstal under onsdagen:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Beatrice Rämsell, advokat. Foto: TT / Advokatbyrån Rämsell

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Mer i ämnet