Man anhållen för mordförsök på asylboende. Foto: TT

Man anhållen efter knivskärning

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna knivskars på ett asylboende i Vänersborg i fredags. En man greps kort därefter och en kniv togs i beslag. Nu är mannen anhållen för mordförsök.

En kvinna knivskadades på ett asylboende i Vänersborg i fredags. Enligt polisen ska hon inte ha fått livshotande skador men fick skärskador i ryggen, höften och handen.

Polisen larmades till platsen vid 12-tiden på midsommaraftonen efter att flera inringare uppgett att en kvinna blivit knivskuren av en man.

– När vi kom till platsen fick vi ganska snabbt mannen utpekad och han greps odramatiskt, sa polisens presstalesman Peter Adlersson då.

Polisen tog en kniv i beslag och kvinnan fördes med ambulans till sjukhus.

Mannen anhållen

Motivet till knivskärningen är oklart men enligt polisens initiala uppgifter ska mannen och kvinnan haft en relation.

– Jag kan bara bekräfta om att det finns uppgifter om någon typ av relation mellan kvinnan och mannen men motivet vågar jag inte uttala mig om, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen i region väst.

Läs mer: Kvinna knivskuren på asylboende i Vänersborg

Mannen är nu anhållen för försök till mord alternativt dråp.

– Kvinnan ligger kvar på NÄL. Det ska inte vara livshotande skador men hon vårdas fortfarande på sjukhus, säger Jenny Widén.

Häktningsförhandlingarna ska ske under måndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.