Man åtalas för mord och mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsålden har i dag åtalats för mordförsök och mord i Högsbo i Göteborg. Mannen nekar till brott.

Det var i mars som en man hittades mördad i sin lägenhet i Högsbo, Göteborg. Kroppen upptäcktes av en anhörig och polisen inledde en förundersökning gällande mord.

En man i 30-årsåldern kunde senare gripas och anhållas misstänkt för mordet på mannen.

Annat mordförsök

Under polisens arbete i somras uppkom uppgifter om att den mordmisstänkte mannen också kunde knytas till ett mordförsök den 28 december 2017 i samma stadsdel, detta efter att teknisk bevisning knutit mannen till brottsplatsen.

Avsikt att stjäla

På torsdagen meddelade Göteborgs tingsrätt att mannen nu åtalas, misstänkt för mord och mordförsök efter dåden i Högsbo. Enligt tingsrätten finns det inget som tyder på att gärningsmannen kände brottsoffren.

Enligt åtalet är den åtalade mannen”misstänkt för att ha tagit sig in i lägenheterna i avsikt att stjäla. När lägenhetsinnehavarna har upptäckt gärningsmannen har denne inte flytt utan istället tagit till ett kraftigt övervåld och huggit målsägandena i överkroppen med kniv eller annat vasst föremål”.

Förutom att mannen misstänks för mord och mordförsök, misstänks han också för försök till stöld vid båda tillfällena. Mannen nekar till anklagelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.