Poliser under sökinsats efter den försvunna 17-åringen i Uddevalla. Foto: TT

Man begärd häktad misstänkt för mord i Uddevalla

Uppdaterad
Publicerad

Den man som sedan i tisdags är anhållen misstänkt för mord på den 17-åriga flickan som är försvunnen i Uddevalla, har begärts häktad på sannolika skäl.

Misstankarna har nu alltså stärkts, mannen begärs häktad på sannolika skäl för mord, den starkare misstankegraden.

– Efter förhör med den misstänkta och med personer som allteftersom är intressanta i utredningen samt utifrån omständigheter som framkommit i tekniska undersökningar har jag beslutat att begära mannen häktad på sannolika skäl missstänkt för mord, skriver vice chefsåklagare Caroline Fransson som är förundersökningsledare i ett pressmeddelande.

Samtidigt fortsätter sökandet efter flickan med oförminskad styrka i olika områden i Uddevalla.

Anmäldes saknad

Flickan sågs senast i torsdags men anmäldes försvunnen först i söndags då anhöriga inte lyckats nå henne på flera dagar. Sedan dess har ett växande antal poliser, militärer och frivilliga sökte efter flickan i och omkring Uddevalla.

I tisdags anhölls en ung man som är bekant till flickan, i samband med det meddelade polis och åklagare att man tror att flickan är mördad.

Flera fynd har gjorts under sökinsatserna, bland annat har brända kläder hittats. Polisen har dock inte bekräftat att kläderna tillhör flickan.

Tipsen har strömmat in till polisen men hittills har alltså inget genombrott gjorts. Polisen har en pågående så kallad särskild insats. Det innebär att man har fått kraftiga resursförstärkningar till insatsen.

Utvidgad sökinsats

Under fredagen söker polisen bland annat med drönare vid strandpromenaden i Uddevalla.

– Vi har även utökat sökområdena ytterligare, både i och runt Uddevalla, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

I sökinsatsen deltar flera hundpatruller, radiopoliser och sjöpolis. Även de olika frivilliggrupperna fortsätter att söka i områden som pekas ut av polisens förundersökningsledare.

– Vi fortsätter med oförminskad styrka och vårt stora fokus är att hitta henne. I allra första hand för de anhörigas skull. Men det är naturligtvis även viktigt för brottsutredningens skull, säger Anna Göransson.

Häktningsförhandlingen mot den misstänkte hålls i Uddevalla tingsrätt klockan 13 under fredagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Mer i ämnet