Anette Swahn, deltar i sökandet efter den försvunna flickan. Foto: SVT

Här söker polisen med drönare efter den försvunna flickan

Uppdaterad
Publicerad

Sökarbetet har pågått under torsdagen med drönare längs kustlinjen och längs Bäveån i som går genom Uddevalla. Flickan har nu varit försvunnen i en vecka. Hoppet finns fortfarande om att hitta henne vid liv. – Vi söker henne och vi ska hitta henne och fram till dess finns hoppet, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

Sökarbetet efter den försvunna 17-åriga flickan fortsatte under torsdagen. Inget genombrott har ännu gjorts i sökandet. Engagemanget hos frivilliga är fortfarande stort.

– Det är jätteviktigt, vi måste hjälpas åt. Det här måste vi bara lösa tillsammans. Jag har ett barnbarn i liknande åldern och jag känner att det här är hjärtefrågor, vi måste bry oss, säger Anette Swahn, frivillig Missing People.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Polisen är fortfarande i stort behov av tips från allmänheten.

– Behovet är stort, det finns dagar där vi inte vet var den här flickan har befunnit sig. Hon har varit försvunnen några dagar innan anmälan kom in till polisen. Vi har fått in många tips men vi vill gärna ha in fler, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

Mannen som misstänks för mord på den 17-åriga flickan är fortsatt anhållen. Senast under fredagen måste åklagaren fatta beslut om han ska begäras häktad. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Mer i ämnet