Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Lyssna på Anna Göransson, presstalesperson vid polisen (till höger), berätta om sökinsatsen i Ljungskile i klippet. Poliskollegan Thomas Fuxborg (till vänster) betonar vikten av att allmänheten hör av sig med tips. Foto: TT/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Polisen vädjar om fler tips i sökandet efter försvunna 17-åriga flickan

Uppdaterad
Publicerad

En man sitter anhållen misstänkt för mord på en 17-årig flicka som försvann spårlöst från Uddevalla för en knapp vecka sedan – men ännu är flickan inte återfunnen. Nu fokuseras sökinsatsen åter kring Uddevalla efter att ha sökt igenom en sjö i närheten av Ljungskile, söder om Uddevalla. Samtidigt vädjar polisen om fler tips från allmänheten för att hitta flickan.

Det var i torsdags som den 17-åriga flickans anhöriga senast hörde av henne. I söndags gjorde familjen en polisanmälan och nu sitter en man anhållen skäligen misstänkt för mord – den lägre misstankegraden. Men ännu har flickan inte hittats.

– Just nu riktar vi våra resurser mot ett område kring en sjö utanför Ljungskile, vi söker i terrängen här på grund av uppgifter som har lett oss hit, inga fynd har påträffats men vi har mycket folk på plats, sade Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Polisen meddelade emellertid under onsdagseftermiddagen att man riktat om sin sökinsats till Uddevallaområdet igen. Man använder sig bland annat av drönare och polishundar i sökandet under torsdagen.

Efterlyser fler tips från allmänheten

Polisen meddelar nu att högsta prioritet är att hitta flickan, och sökinsatser pågår alltså i skrivande stund i Ljungskile, söder om Uddevalla. Men spåren är än så länge svaga.

– Det är därför vi vill ha in så mycket tips från allmänheten. Att nån kanske har observerat någon okänd person som har varit ute och gått i något område. Någon kanske har hittat något, sett någon bil, ett par nycklar. Vi är också intresserade av ett avvikande beteende. Många känner varandra ute i ett sådant här område, säger Thomas Fuxborg.

Thomas Fuxborg berättar att allmänheten ibland hittar saker som de avfärdar som ointressant, men som i själva verket kan vara av stort intresse för polisen.

– Det kan vara bra att binda den försvunna flickan eller den misstänkte till någon plats. Något fynd som kan tillhöra honom, eller kan tillhöra flickan. Och då blir det lite mer specifikt där vi kan söka, säger Thomas Fuxborg.

Ljungskile nytt sökområde

Anledningen till att man under onsdagen bytte fokus från Uddevalla till Ljungskile är polisen förtegen om, och man understryker att sökområdet kan komma att ändras igen beroende på ny information.

Har man tips till polisen ska man ringa polisen på 114 14.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Mer i ämnet