Mannen anhölls under torsdagen. Foto: Janerik Henriksson/TT

Säpo: Vi har jobbat länge med ärendet

Uppdaterad
Publicerad

En man greps och anhölls när Säpo slog till mot flera platser i Västsverige. Säkerhetspolisen bekräftar nu att man arbetat med ärendet i flera veckor.

Tidigt under torsdagen gjorde Säkerhetspolisen tillslag mot flera platser i Västsverige. I samband med det greps och anhölls en man i 20-årsåldern.

Mannen har kopplingar till Lilla Edet där ett av tillslagen gjordes.

Terrortillslag i Västsverige

Säkerhetspolisens chef Klas Friberg kommenterar fallet för TT:

– Jag kan bara bekräfta att vi har jobbat länge med det här ärendet. Vi har organiserat Säkerhetspolisen i särskild ordning i minst tre veckor där vi har jobbat i en så kallad särskild händelse mot det här tipset som vi har bedömt som allvarligt, säger Klas Friberg.

I torsdags beslutade åklagare att inleda en förundersökning och samma dag greps den nu misstänkta personen. Mannen misstänks för stämpling till terroristbrott och grovt vapenbrott.

Brott från september och framåt

Det framgår av den häktningsframställan som kommit in till Vänersborgs tingsrätt att brotten ska ha begåtts från första september fram till i onsdags, dagen före Säkerhetspolisens tillslag runt om i Västsverige.

Enligt häktningsframställan anhölls mannen i sin frånvaro redan på onsdagen, alltså innan tillslagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrortillslag i Västsverige

Mer i ämnet