Olyckan inträffade under ett inspektionsarbete på måndagsförmiddagen. Foto: Göteborgs Hamn AB

Man klämdes ihjäl i Göteborgs hamn

Uppdaterad
Publicerad

En man avled på måndagsförmiddagen i en arbetsrelaterad olycka i Göteborgs hamn. Han klämdes mellan en arbetsbåt och en fast konstruktion i samband med ett inspektionsarbete.

Det var vid 10-tiden på måndagsförmiddagen som mannen, som höll på med ett inspektionsarbete, klämdes mellan en arbetsbåt och en kajkant i Torshamnens ytterområde. Mannen fördes till sjukhus där det konstaterades att han avlidit av sina skador.

– Vi är väldigt ledsna över att det här har hänt. Sånt här ska ju aldrig få inträffa. Vi tänker förstås på de anhöriga, säger Stefan Strömberg som är presstalesperson på Göteborgs Hamn.

Startat utredning

Polisen har nu startat en utredning om arbetsplatsolycka med dödlig utgång, och personal från polisens miljöbrottsenhet befinner sig på olycksplatsen. Mannen arbetar för en entreprenör som anlitats av Göteborgs Hamn.

– Vi vet inte tillräckligt mycket om hur det här har gått till, det får polisens utredning visa, och vi hjälper till så gott vi kan med det de behöver för att kunna utreda det här, säger Stefan Strömberg.

De personer som arbetade i närheten av mannen har fått inledande krisstöd av Göteborgs Hamn. Inspektionsarbetet har tillfälligt avbrutits efter den tragiska olyckan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer