Foto: Westy Foto Torbjörn Axelsson

Man fastklämd under höbal – dog av skadorna

Uppdaterad
Publicerad

En man blev fastklämd under en höbal på en gård i Lidköpings kommun under lördagen. Trots återupplivningsförsök avled mannen senare till följd av sina skador.

Räddningtjänsten i Västra Skaraborg fick larmet om olyckan klockan 12:30. På plats lyckades de få loss mannen, men mannen var allvarligt skadad.

– Ambulanspersonal är på plats och gör återupplivningsförsök, säger Ove Karlsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Västra Skaraborg.

Men mannens liv gick inte att rädda och han avled senare på sjukhus, enligt uppgifter till GP. Anhöriga har underrättats.

Hur olyckan gått till har man i nuläget inga uppgifter om. Inte heller vilken typ av höbal det rör sig om.

– Om det är en sådan med vit plast som man kan se ligga längs vägarna, så är det ju ganska tunga. Det väger nog ett ton, säger Ove Karlsson.

Polis på plats

Polis kallades till platsen och anlände klockan 13:30.

– Vi fick först besked om att avvakta, sedan är det något som gör att de tillkallar oss, säger Christer Fuxborg presstalesperson vid polisen region väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.