Man förd till sjukhus med stickskador

Uppdaterad
Publicerad

Polisen letar efter en gärningsman efter att en man skadats vid Göteborgs domkyrka. Den skadade mannen har fått stickskador mot bålen, enligt uppgifter från Sahlgrenska sjukhuset.

Den skadade mannen är i 30-årsåldern. Hans tillstånd beskrivs som stabilt och ej livshotande. Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisens Region väst, säger att det med största sannolikhet rör sig om knivskador, då det är sjukvårdens bedömning. Polisen letade efter en gärningsman i närområdet, men har nu avbrutit det sökandet.

Än så länge har polisen inte haft möjlighet att prata med brottsoffret, men däremot har man pratat med ett vittne som troligen är den person som larmade polisen vid 17.30 på tisdagen.

– Vi ska höra den skadade, säger Stefan Gustafsson till SVT.

När polisen kom till platsen påträffades förutom den skadade mannen även en kniv. Händelsen rubriceras som grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.