En person har häktats misstänkt för medhjälp till mord efter skjutningen i Lidköping söndagen den 20 mars. Foto: SVT

Man häktad för medhjälp till mord i Lidköping

Uppdaterad
Publicerad

En man har häktats misstänkt för medhjälp till mord efter att en man i 35-årsåldern sköts ihjäl i Lidköping under söndagskvällen. Han häktades på torsdagen på sannolika skäl vid Skaraborgs tingsrätt. Ytterligare en person är anhållen misstänkt för inblandning.

Det var den 20 mars som polisen larmades om en skottlossning i ett område i Lidköping. Strax efter klockan 20 hörde flera personer skott. På plats fann polisen en man med allvarliga skottskador. Han fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Enligt åklagaren Jenny Karlsson har den avlidne kopplingar till ett mc-gäng.

Åklagaren är angelägen om att få in information om en bil som setts köra från platsen i samband med mordet.

– Det gäller en silvergrå Audi S6. Om man gjort iakttagelser av förare eller passagerare så är vi intresserade av detta, säger åklagare Jenny Karlsson till SVT Väst.

Motionärer på gym skadades

Vid skottlossningen hade flera kulor avlossats varav några gick genom väggen på ett intilliggande gym. Två motionärer fick lättare skador men ingen behövde uppsöka sjukhus.

– Det som hänt är helt overkligt, sa Robin Fogelqvist, som äger gymmet, till SVT Nyheter Väst dagen efter skjutningen.

Häktas på sannolika skäl

På torsdagen häktades en man i 30-årsåldern som är hemmahörande i Lidköping för medhjälp till mord. Han häktades på sannolika skäl som är den starkare misstankegraden. Polisen har gått ut med att den misstänkte och även den avlidna har kopplingar till kriminella gäng. Under fredagen ska mannen ha släppts på fri fot, rapporterar NLT.se

Sedan i måndags sitter en annan man anhållen, även han misstänkt för medhjälp till mord.

Det finns ännu ingen person som är misstänkt för mord.

Åtal ska väckas senast 7 april. SVT Nyheter Väst söker mannens försvarsadvokat.

Här skedde dödsskjutningen – se bilder i klippet nedan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.