En man skadades livshotande sedan han knivskurits mycket svårt i ett trapphus i Uddevalla i natt. Foto: Robert Betzehag/Rescue Photo

Livsfarlig knivskärning i Uddevalla

Uppdaterad
Publicerad

En man knivskars mycket svårt, natten mot söndag. Polisen kunde snart gripa en man som nu sitter anhållen, misstänkt för försök till mord. Senare under söndagen anhölls ytterligare en misstänkt.

Kvart i ett natten larmades polisen till ett trapphus i Uddevalla, där en man skadats mycket allvarligt efter att ha blivit knivhuggen.

– Han blev knivhuggen fyra gånger i buken, säger Jens Christensen, vakthavande befäl hos polisen i region väst.

Vid medvetande

Den skadade var vid medvetande och talbar. Mannen fördes med ambulanshelikopter till NÄL, där han akut opererades för sina skador.

Tack vare goda vittnesuppgifter kunde polisen snart gripa tre personer, en man och två kvinnor. När det senare stod klart att gärningsmannen varit en man släpptes kvinnorna, medan mannen under söndagsmorgonen anhölls som misstänkt för försök till mord. En advokat förordnas för honom, och därefter följer förhör under dagen.

Var bekanta

Offret och gärningsmannen ska vara bekanta med varandra, och knivskärningen ska ha föregåtts av någon form av bråk. Men de närmare omständigheterna är ännu inte kända.

Brottsplatsen var i natt avspärrad för teknisk undersökning. Denna avslutades vid sextiden i morse.

Senare under söndagen meddelade polisen att ytterligare en person delgivits misstanke om mordförsök och anhållits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.