Man blev skallad och knivskuren

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern knivskars på tisdagseftermiddagen i Svartedalen i Göteborg. Mannen har förts till sjukhus med ambulans.

– Det är alltid allvarligt när man använder knivar. Det kan få förödande konsekvenser, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

När polisen träffade offret var han talbar. Enligt mannen ska det ha varit två till tre gärningsmän som gett sig på honom.

– En av dem har först skallat honom och i samband med det så stack den andra en kniv i rumpan på honom, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Polisen söker gärningsmän

Gärningsmännen ska sedan ha lämnat platsen på två mopeder. Polisen utreder händelsen som grov misshandel. Ännu är ingen gripen för brottet.

– Vi har patruller i området och letar efter gärningsmännen.

Den knivskurne mannen var vid medvetande när han fördes till sjukhus med ambulans. Mannen har lindriga skador, enligt Sahlgrenskas presstjänst.

”Ingen bra utveckling”

I sommar har flera allvarliga knivskärningar inträffat i Göteborg. Vid Hjalmar Brantingsplatsen, Nordstan och Hjällbo torg har det skett knivskärningar med dödlig utgång.

– Det verkar vara många som bär och använder kniv. Det är ingen bra utveckling, säger Peter Adlersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.