Man knivskuren i Ulricehamn – försökte förgripa sig på kvinna

Uppdaterad
Publicerad

En man har förts till sjukhus efter att ha blivit knivhuggen av en annan man i Ulricehamns kommun. Den knivhuggne ska enligt uppgift ha försökt förgripa sig sexuellt på en kvinna, varpå kvinnans partner går emellan och utdelar knivhugg.

– Förundersökning är inledd gällande grov misshandel eller försök till mord, säger Christer Fuxborg vid polisen.

Uppdaterad 20 februari:

Det var vid 09.30-tiden under fredagsförmiddagen som det först larmades om ett bråk i Ulricehamn.

– Det är en man som försöker ge sig på en kvinna sexuellt. Det är alkohol inblandat, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Då går kvinnans partner emellan de två, fortsätter Fuxborg. Och han håller i en kniv.

– Han använder en kniv för att freda sin partner, och utdelar stick. Så mannen som försökte förgripa sig på kvinnan är knivskuren.

Polisen grep kvinnans partner – han som gick emellan. Den skurne fördes till sjukhus. En förundersökning gällande grov misshandel alternativt försök till mord inleddes, men den misstänkte friades senare.

– Ärendet är nedlagt och mannen är friad. Det blev någon form av självförsvar.

Är inte mannen som försökte förgripa sig på kvinnan misstänkt för brott?

– Jo, men det framgår inte här. Det borde vara sexuellt ofredande eller försök till våldtäkt.

Fotnot: I en tidigare version av artikeln beskrevs ett helt annat händelseförlopp. Det visade sig vara felaktigt och beror på en kommunikationsmiss från polisens sida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.