Foto: Charbel Sader/Ulricehamns kommun

Hotfull macheteman på stadshuset i Ulricehamn – greps av polis

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern gick i morse in i Ulricehamns stadshus med en machete och uppträdde hotfullt.

– Han drog fram macheten och viftade med den, säger Ulf Andersson, stationsbefäl i Borås.

Mannen har nu gripits av polis.

Det var strax efter att receptionen i Ulricehamns stadshus hade öppnat på måndagsmorgonen som en man kom in med en machete, vilket Ulricehamns tidning var först med att berätta om.

– Han kom av okänd anledning in i receptionen och drog fram en machete och viftade med den. Det var någon form av machete, en större, längre knivhistoria. Sedan la han ner den på disken, säger Ulf Andersson, till SVT Nyheter Väst.

”Oroliga och skärrade”

Mannen var enligt polisen berusad och uppträdde hotfullt. Personalen lyckades till slut få den hotfulle mannen att lämna byggnaden. Ingen person skadades fysiskt i samband med händelsen.

Pehr Johansson, krisberedskapssamordnare på kommunen, berättar att det är viktigt att polisanmäla händelsen.

– Det är oroande att man i stadshuset ska behöva utsättas av den här typen av händelser. Personalen blev oroliga och skärrade. Så här vill man ju inte ha det på arbetsplatsen. Men personalen agerade bra på det sättet att de lyckades avstyra det hela och fick honom att lämna självmant, och att det inte eskalerade och ledde till något värre, säger han.

Hade fler machetes

Mannen greps senare på måndagen av polis och är nuläget misstänkt för olaga hot.

– Vi har gjort husrannsakan och där har vi hittat ytterligare två machetes som vi har tagit i beslag, berättar Ulf Andersson.

Mannen ska höras under eftermiddagen. Han är välkänd hos polisen sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.