Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En kommunanställd man i Strömstad misstänks ha mördat en kvinna i 90-års åldern. Foto: SVT

Kommunanställd misstänks för mord i Strömstad – häktas

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 50-årsåldern som sitter häktad för ett mord på en kvinna i 90-årsåldern i Strömstad är anställd inom hemtjänsten. Kommunen misstänkte inget brott först – men knappt fyra veckor senare tipsades polisen om att kvinnan kan ha mördats.

Det var i slutet av november som polisen larmades om det misstänkta mordet i Strömstad. Enligt utredningen ska mordet ha skett i början av november.

Men det var alltså först flera veckor senare som polisen grep mannen i 50-årsåldern, något som Strömstad tidning berättade först.

– Vi har en förundersökning om mord. Den avlidna personen är en person som var boende i Strömstad och det är en äldre person, säger åklagare Daniel Veivo-Pettersson till tidningen.

På måndagsförmiddagen häktades mannen av Uddevalla tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mord.

Anställd inom kommunen

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Väst ska mannen vara anställd inom Strömstad kommun. De sade på en presskonferens på tisdagen att fokus är att bistå i polisarbetet.

– Sedan handlar det om att ta hand om vår personal. Jag var med och träffade personalen igår och självklart är de väldigt berörda. De har mycket tankar och mycket funderingar, säger Helena Lilliebielke, förvaltningschef för socialförvaltningen i Strömstad.

Togs ur tjänst

Sedan kommunen fick kännedom om misstankarna har mannen inte varit i tjänst.

Hade ni kunnat göra något annorlunda i det här fallet?

– Inte som vi ser nu. Vi har följt alla våra rutiner när det gäller rekrytering och de delarna. Men vi får invänta polisens utredning. Självklart kommer vi också kolla om vi kunde gjort på något annat sätt. Men det är inget som har framkommit.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon hör du en intervju med Daniel Veivo Pettersson, vice chefsåklagare, i Uddevalla. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.