Ett stort polispådrag har pågått hela natten. SVT:s reporter Hanna Nyberg är på plats under fredagsmorgonen. Foto: Tomas Singer

Man skjuten till döds i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på fredagsmorgonen hade mannen som sköts till döds i Biskopsgården på torsdagskvällen ännu inte identifierats. Polisarbete har pågått på platsen hela natten.

– Tekniker är fortfarande kvar och arbetar. Vi håller avspärrningarna, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst vid 4-tiden på morgonen.

Larmet kom till polisen vid 21.50 på torsdagskvällen. Flera personer kontaktade dem då om en skottlossning i Biskopsgården i Göteborg. Den skottskadade mannen hittades liggande på marken och förklarades död på platsen.

Polisen spärrade av området och inväntade tekniker. En filt lades över kroppen som har legat kvar hela natten medan tekniker har undersökt brottsplatsen.

– Det är för att säkra så mycket bevis som möjligt på platsen, säger Göran Carlbom.

Silverfärgad bil i hög fart

Flera polispatruller har letat efter gärningsmannen under natten. Enligt vittnesuppgifter till polisen ska en silverfärgad kombibil ha lämnat platsen i hög fart efter skottlossningen – den bilen är högintressant för polisen.

– Den är fortfarande intressant, men vi vet inte exakt vad det är för fordon, säger Göran Carlbom vid 4-tiden på morgonen.

Då hade bilen fortfarande inte anträffats. Under natten har polisen förhört vittnen och undersökt brottsplatsen. Men mycket är fortfarande oklart. Polisen kan inte svara på om det kan röra sig om en eller flera gärningsmän. Den skjutne mannen är heller inte identifierad.

Flera personer har befunnits sig runt brottsplatsen under kvällen och natten. En person har fått avvisas av polisen då han försökte ta sig in bakom avspärrningarna.

Arbetet fortsätter

Under dagen kommer arbetet fortsätta med dörrknackning i området och samtal med vittnen kommer hållas. Dessutom forsätter arbetet med att försöka identifiera den skjutna mannen för att kunna finna en bakomliggande orsak.

– När identifiering är klar ska vi kartlägga mannens sista dygn, något bör ha föranlett att mannen har skjutits, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vi polisen.

Enligt uppgifter till SVT är offret en yngling i 20-årsåldern. Han ska inte vara en central person i de pågående gängkonflikterna i Göteborg enligt SVT:s  källor.

Identifieringen kan dra ut på tiden

Polisen säger till SVT Nyheter Väst att det kan ta tid innan man lyckats identifiera mannen.

– Vi har någon form av uppfattning om vem det är, men det finns vissa svårigheter som gör att det kan dra ut på tiden, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.