Misstänkt nazist till sjukhus efter bråk

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer försökte störa Syndikalisternas marsch längs Första långgatan i Göteborg under eftermiddagen

– Det förekommer uppgifter om att personerna ska ha utgett sig för att komma från Nordiska motståndsrörelsen. Men det är inga uppgifter jag kan bekräfta, säger Christer Fuxborg som är polisens presstalesperson.

Händelsen ska ha inträffat vid kl 13.30 då tåget var i närheten av Järntorget. Fyra personer ska verbalt ha stört tåget och några demonstranter ur Syndikalisternas tåg ska då ha lämnat det. Då uppstod bråk och en man skadades.

– Han är förd till Sahlgrenska med skador i ansikte och huvudet. Oklart hur allvarligt, säger Christer Fuxborg.

Ingen person är gripen för händelsen, men enligt uppgifter till polisen från vittnen på plats så ska pinnarna som plakaten satt på ha använts som tillhygge och på så sätt uppstod skadorna på mannen.

– Vi kommer hålla förhör under dagen för att bilda oss en uppfattning om vad som hänt. Jag kan tänka mig att beroende på politiskt hemvist kan åsikterna gå isär, säger Christer Fuxborg.

NMR själva har i GT dementerat att det ska röra sig om en medlem i deras organisation, men skriver på sin hemsida att personen är en känd nationalist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.