• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Inger Karlsson var en av dem som manifesterade sitt stöd för Preem. Foto: SVT

”Många skulle gå i kras”

Uppdaterad
Publicerad

Inte alla som syntes ute på Lysekils gator och torg denna tisdag var emot en utbyggnad av oljeraffinaderiet.

På scenen i Stadsparken hördes den moderata gruppledaren i Lysekil, Ulf Hanstål (M) tala positivt om en utbyggnad:

– Det är jätteviktigt för Lysekil, det är jätteviktigt för jobben och det är jätteviktigt för den globala miljön, för görs inte investeringen här görs den nån annanstans där man har sämre miljölagstiftning.

Utbyggnad av Preem

Lysekilsbon Inger Karlsson som tog sig tid att lyssna på Ulf Hanståls föredrag bar med sig en egenhändigt tillverkad skylt, ”Bygg ut nu”.

 – Det är så jag vill ha det för att vi ska kunna leva här i stan. Sen har jag halva min släkt som jobbar där ute. Det skulle vara väldigt tråkigt om Preem inte fick bygga ut, då skulle nog många gå i kras, säger Inger Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Utbyggnad av Preem

Mer i ämnet