Snart vet vi vad bastun ska heta Foto: SVT

Mannen bakom ”Svettekörka”

Uppdaterad
Publicerad

På söndag avgörs det vad Göteborgs nya bastu ska heta. Bakom ett av förslagen står Anders från Askim.

På söndag avgörs tävlingen där hundratals av Västnytts tittare har bidragit med förslag på vad Göteborgs nya kommunala bastu ska heta. Tidigare i veckan sållade en jury bestående av Frida Boisen, Linn Ohlsson och Henrik Kruusval bland förslagen och nominerade sex stycken. Just nu leder en av dem, ”Svettekörka”, med 45 procent av rösterna.

”Svettekörka” är ett förslag som kom in ganska sent och som skickades in av Anders Broman från Askim. När vi når honom på telefon blir han överraskad.

Göteborgs nya bastu

–Jag hade helt glömt bort det här så jag googlade på ”svettekörka”. Och jösses! Hittade massa om det här att Henrik hade varit där med Frida och Linn.  

Hur tänkte du när du kom på förslaget?

– Det var en sådan där femsekunders grej. Det är ju klart att den ska heta så, så fyllde jag i det och tänkte inte mer på det.

Och nu leder ditt förslag med 45 procent?

– Ja, det är ju lattjo!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Göteborgs nya bastu

Mer i ämnet