Foto: Skara sommarland

Mänsklig faktor bakom olycka på Skara sommarland

Publicerad

Olyckan på Skara sommarland berodde på att personalen hade missat att kontrollera bygeln på attraktionen där en pojke föll ur och skadade sig.

– Vi har nu genomfört flera åtgärder för att detta inte ska kunna inträffa igen, säger vd:n Janne Nilsson till SVT.

Det var under tisdagen som en åttaårig pojke skadade sig efter att han fallit ur en åkattraktion på Skara sommarland. Nu har parkens utredning kommit fram till att det var den mänskliga faktorn som låg bakom, vilket P4 Skaraborg var först med att berätta.

– Personalen hade missat att kontrollera den aktuella bygeln. Det är mycket olyckligt och ska egentligen inte kunna hända. Men det var oturliga omständigheter som ledde fram till det här, säger parkens vd Janne Nilsson.

Under onsdagen undersöktes attraktionen Rodeo och man har nu beslutat att skärpa rutinerna för att mänskliga misstag inte ska kunna leda till en ny olycka.

– Vi installerar också en ny mekanisk funktion som gör att det inte ska gå att åka utan att bygeln är ordentligt stängd. Vi gör detta under onsdagen och kan kanske öppna attraktionen igen under fredagen, säger Janne Nilsson.

Som SVT Nyheter Väst rapporterade under torsdagen har den skadade pojken opererats och har nu ett gipsat knä.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.