Foto: Joakim Eriksson

Mänskliga kvarlevor vid Pickesjön var okänd man

Uppdaterad
Publicerad

Polisen bekräftar nu att de mänskliga kvarlevor som hittades vid Pickesjön utanför Borås i början av oktober bedöms komma från en man. Hans identitet är dock fortfarande okänd. Nu vill polisen få in tips från allmänheten för att komma vidare i mordutredningen.

Det var under lördagen den 9 oktober som polisen fick larm om att det hittats mänskliga kvarlevor vid Pickesjön utanför Borås. Ytterligare fynd gjordes under söndagen efter att polisens tekniker undersökt området.

Kvarlevorna har nu analyserats av både rättsläkare och Nationellt Forensiskt Centrum, NFC, och polisen konstaterar nu att de kommer från en mansperson. Utifrån analysen har man också bedömt att kroppen inte legat på platsen under en längre tid.

– Vi vill inte låsa oss vid någonting, men vi tror att det snarare har hänt efter sommaren än innan, om vi säger så, säger Mats Axelsson, utredare på polisens avdelning för grova brott i norra Älvsborg.

Svårt avgöra ålder

Enligt den rättskemiska delen av utredningen bedömer polisen att manspersonen som hittats ska ha varit mellan 166 och 175 centimeter lång.

Kan det röra sig om en yngre person som bragts om livet?

– Det finns inget som tyder på detta just nu, så vi tror inte att det är ett barn eller en ungdom. Men det går inte att säga exakt ålder i nuläget, säger Mats Axelsson, utredare på polisens avdelning för grova brott i norra Älvsborg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fynden i Pickesjön var mänskliga kvarlevor Foto: Joakim Eriksson

I klippet ser du hur polisen arbetade i området under helgen den 9-10 oktober.


Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.