Maria Rydén Foto: Göteborgs stad/TT

Maria Rydén lämnar alla kommunala uppdrag

Uppdaterad
Publicerad

Efter semesterresorna på betald arbetstid lämnar kommunalrådet Maria Rydén (M) samtliga uppdrag i Göteborg stad.

– Jag har brustit i hanteringen av mina administrativa rutiner och tar nu konsekvenserna av det, säger Maria Rydén.

Kommunalrådet Maria Rydén avslöjades av GT för att ha åkt jorden runt samtidigt som hon erhållit lön. Rydén besökt bland annat Australien, Namibia, Paris och USA under arbetstid som kommunalråd i Göteborg.

Lämnar med omedelbar verkan

Under tisdagskvällen kom beskedet att hon lämnar alla sina kommunala uppdrag inom Göteborgs stad med omedelbar verkan. Det gäller bland annat som ledamot i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

– Jag har efter den senaste tidens granskning valt att lämna mina kommunala uppdrag. Jag har brustit i hanteringen av mina administrativa rutiner och tar nu konsekvenserna av det. Efter att ha uppmärksammats på ett antal brister har jag gjort vad jag har kunnat för att ställa allt tillrätta, säger Maria Rydén själv i ett pressmeddelande från Moderaterna i Göteborg.

Gruppledare instämmer

Även Jonas Ransgård, gruppledare för Moderaterna tycker att Rydén har fattat ett riktigt beslut.

– Jag har full förståelse för att Maria Rydén har landat i sitt beslut. Maria har under sina år i kommunpolitiken gjort stora insatser för Göteborg och göteborgarna och det är min förhoppning att Maria kommer att fortsätta vara en kraft för Moderaterna i den kommande valrörelsen, säger han.

Det är ännu oklart vad som händer med Maria Rydéns uppdrag som ordförande för kretsen Göteborgsmoderaterna.

– Tills vidare under Marias sjukskrivning kommer vice ordförande Axel Josefson gå in, säger Göteborgsmoderaternas pressekreterare Caroline Karlsson.

Varken Maria Rydén eller Jonas Ransgård vill uttala sig ytterligare om beslutet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.