Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Christina Borén Johansson hur det kännas att hennes dotters misstänkta mördare inte kan ställa till svars för brottet. Foto: SVT

Maries mamma om att fallet preskriberas: ”Känns inte bra”

Uppdaterad
Publicerad

18 år efter att Marie Johansson mördades i en butik så har polisen fått en dna-träff på en sannolik mördare. Men trots det kommer hennes mamma Christina Borén Johansson ändå inte få svar på sina frågor eftersom fallet preskriberas.

– Det känns ju inte bra. Det är väldigt märkligt, säger hon.

I söndags fick Christina Borén Johansson veta att polisen hittat en kvinna vars dna kunde kopplas till mordet på hennes dotter. Men eftersom kvinnan endast var 17 år vid tidpunkten så kan hon nu inte ställas till svars för brottet.

– Att hon har kunnat hålla på det här så länge och inte avslöja sig. Det är ju jättekonstigt, säger Christina Borén Johansson.

I klippet berättar hon vad hon känner kring att hennes dotters mördare tros vara hittad – utan att kunna avtjäna något straff.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.