Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Hon var full av energi.” Hör läraren Emelie Wermelin berätta mer om 17-åringen i klippet. Foto: SVT

Läraren om den döda 17-åringen i Marks kommun: ”Hon var full av energi”

Uppdaterad
Publicerad

Den misstänkt mördade flickans ansikte syns fortfarande på lappar runt om i Marks kommun. Utanför skolan i Skene där hon gick växer ett hav av blommor fram. Många är skärrade efter det som hänt.

– Det är fruktansvärt och sorgligt, säger Emelie Wermelin, lärare på Marks gymnasiet.

En pelare på det lilla torget mitt i Kinna är täckt av bilder på den 17-åriga flickan och efterlysningar i stora bokstäver.

– Man hoppades hela tiden att allt skulle gå bra. Man kunde inte tänka sig något annat, säger Ann-Marie Bengtsson, som följt flickans försvinnande i nyhetsrapportering och via sociala medier.

17-årig flicka hittad död i Marks kommun

”Blev alldeles bestört”

Att 17-åringen på måndagskvällen hittades död, och att en jämnårig pojke sitter anhållen misstänkt för mord, kom som en chock.

– Jag blev alldeles bestört, chockad och fick ont i magen. Jag har tänkt på det hela dagen, säger Ann-Marie Bengtsson.

Minnesplats vid skolan

En bit bort står Stina, 16 år, och Tilde, 15 år. Till hösten ska de börja på samma skola som 17-åringen gick på.

– Alla är väldigt chockade. Det är lilla Marks kommun. Det har alltid känts som en ”ingenstansplats” och så händer detta, säger Stina.

Elimkyrkan höll öppet

Under tisdagen höll Elimkyrkan i Skene extra öppet efter det misstänkta mordet. Ett 40-tal personer hade under dagen sökt sig dit för att sörja och tända ett ljus.

– Det är många som tycker att det känns overkligt. Men det är fint att få samlas och vara ledsna tillsammans, säger Anders Lannsjö, pastor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

17-årig flicka hittad död i Marks kommun

Mer i ämnet