Megaloppis i Biskopsgården

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen arrangerades för andra gången ett Megaloppis i Länsmansgården på Vårvindens fritidsgård.

Megaloppis Biskopsgården är till för alla som har begagnade saker som de vill sälja, och man har möjligheten att vara inne eller ute. När loppisen startar skiner solen och det blir varmt ute på gården, där ett 20-tal bord redan står på plats med diverse prylar. Inomhus är det en hel gymnastiksal fylld med bord med en salig blandning av prylar som letar nya ägare, och sorlet av köpare och säljare ligger som en ljudmatta i lokalen.

Det började som ett förslag från invånare som bland annat efterfrågade fler mötesplatser och att fler arrangemang skulle anordnas i Biskopsgården. I höstas var det premiär för loppisen och alla försäljningsplatser blev snabbt fullbokade. Arrangörerna hoppas att det blir det en fortsättning även till hösten och nästa år.

– Det är ju bra för miljön och återanvändning. Men det är även en mötesplats för många yngre och äldre som kan mötas, säger Gonzalo Collazo, arrangör för Megaloppisen. Och det här är en händelse som jag tror många att som bor i Biskopsgården uppskattar.

Leksaker är lättsålda

På ett av borden finns det en del kläder, pussel, leksaker och ett 30-tal barbiedockor. Det är tydligt att det är leksaker som en dotter har vuxit ifrån och nu är det dags att något annat barn får ta över.

– Vi har sålt tre barbiedockor redan, och lite pussel. Men inga kläder ännu, så det hoppas vi sälja senare, säger Lorna Tibblin.

– Det är rätt många barbiedockor...?

– Ja, det är därför vi måste bli av med dom. Min dotter vill inte leka med dom längre, säger Lorna Tibblin.

Megaloppis Biskopsgården är ett samarbete mellan SDF Västra Hisingen och Bo Bra i Biskopsgården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.