Hasse Lagervall ser att sökinsatserna kan fortsätta, i mindre skala. Foto: SVT/TT

Missing people fortsätter söka efter Wilma: ”Mest tragiskt att hon inte har hittats”

Uppdaterad
Publicerad

Sökinsatsen efter Wilma pågick i elva dagar och engagerade tusentals personer. Men hoppet om att hitta henne och ge de anhöriga ett avslut är inte över för Missing people.

De frivilliga sökinsatserna efter 17-åriga Wilma var bland de största i svensk historia. Sammanlagt ska närmare 5 000 personer ha deltagit i sökandet som arrangerades av organisationerna Missing people och FIKK.

Frivilligorgansiationen Missing people hade i snitt runt 1 500 personer dagligen under elva dagar som slöt upp. 

– Det är ju väldigt tragiskt att det blev som det blev. Och mest tragiskt är att Wilma inte har hittats, säger verksamhetsledaren Hasse Lagervall.

Sökinsats med hund och drönare

När polisen den 29 november meddelade att man gjort fynd av en kroppsdel som uteslöt att Wilma kunde vara vid liv, avblåstes de akuta sökinsatserna. Trots det har Missing people fortsatt i mindre skala med interna resurser.

Stora områden har sökts av med hjälp av hund och drönare. Man har dessutom sökt både vid och under vatten.

I klippet hör du Hasse Lagervall, verksamhetsledare på Missing people i Fyrbodal, berätta om vad de gör och hur länge de kan hålla på.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Mer i ämnet