Stefan Kristiansson berättar att sökinsatsen pågår i oförändrad omfattning. Foto: SVT

Militär kopplas in i sökandet efter försvunna 17-åringen

Uppdaterad
Publicerad

Sökandet fortsätter efter den 17-åriga flicka som är försvunnen i Uddevalla. Under tisdagen kommer röjdykare från Skredsviksbasen att kopplas in för att söka av delar av Bäveån som rinner genom centrala Uddevalla.

– Vi har sökt där tidigare, men nu ska vi söka igen, säger Stefan Kristiansson, lokalpolisområdeschef i Västra Fyrbodal.

Det har snart gått nästan två veckor sedan 17-åringen senast syntes till i ett område i centrala Uddevalla. Polisen misstänker att hon blivit mördad.  Flera hundra personer har letat i Uddevalla med omnejd under de senaste dagarna. Den 17-åriga flickans pojkvän som sitter häktad misstänkt för mord nekar till anklagelserna.

– Sökinsatsen ser ut som de föregående dagarna, att vi kallat in röjdykare är senaste nytt, säger Stefan Kristiansson, lokalpolisområdeschef i Västra Fyrbodal.

Insatsen kan komma att dras ner

Stefan Kristiansson, lokalpolisområdeschef i Västra Fyrbodal, berättar att polisen tar ett nytt beslut varje dag om hur sökinsatsen ska se ut, och att de för tillfället söker med drönare, hundar och patruller.

– Vi har sagt att vi kommer fortsätta denna veckan, men om inget nytt framkommer så är det mycket troligt att vi kommer att dra ner på omfattningen av sökinsatsen, säger han. 

Han berättar vidare att polisen ständigt får in nya tips och är mycket tacksam över all den hjälp som allmänheten har bistått under sökinsatserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.