Under lördagen sökte polisen med specialtränade likhundar över vattnet i Uddevalla efter den försvunna flickan. Foto: Rescue Photo

Polisens uppmaning i sökandet: ”Titta i båtar och båthus”

Publicerad

Den 17-åriga flickan som är förvunnen i Uddevalla har ännu inte hittats. Polisen misstänker att hon blivit mördad. Nu uppmanar man allmänheten att söka igenom båthus och förråd.

Polisen uppmanar allmänheten i Uddevallla med omnejd att söka igenom sina fritidshus, förråd, båthus samt båtar i vatten och på land.

– Polisen och sökorganisationerna har svårt att kunna kontrollera alla båtar och båthus. Därför ber vi allmänheten i Uddevalla och Ljungskileområdet om hjälp, säger polisens presstalesperson Stefan Kristiansson till P4 Väst.

17-åringen har varit försvunnen sen i förra veckan. Flera hundra personer har letat i Uddevalla med omnejd under de senaste dagarna. Den 17-åriga flickans pojkvän som sitter häktad misstänkt för mord nekar till anklagelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Mer i ämnet