Så ser Minas läppar ut idag. Foto: Shila Ganji

Mina fick sina läppar förstörda

Publicerad

I mars förra året besökte Mina Ganji en skönhetssalong för att få så kallade fillers. Men behandlingen som kostade flera tusen ledde inte till en stolthet över fylliga läppar utan till smärta och inkapslade knölar.
– Det har varit fruktansvärt, säger Mina Ganji.

Efter SVT Nyheter Västs granskning av skönhetssalonger har flera hört av sig med sina historier. En av dem är Mina Ganji från Solna. I mars 2016 besökte hon en klinik i Stockholmsområdet som genomförde en behandling med fillers i läpparna.

LÄS MER: Helena och Emelie drabbade: Läpparna fick klumpar och konstiga prickar

Ett par dagar senare var Minas läppar uppsvullna och gjorde väldigt ont. Hon kontaktade då kliniken som försökte lugna henne med att säga att det var helt naturligt och skulle ”lägga sig som silke”. Mina berättar att det istället blev infekterat.

Sms-konversation mellan Mina och kliniken. Foto: Privat.

Ont i flera månader

Hon ringer klinikägaren på helgen som möter upp henne och kör henne till en läkare som skriver ut antibiotika. Mina Ganji berättar att det efter ett tag började bli bättre men att hon fortfarande hade ont i flera månader efter. 

– Det har varit fruktansvärt. Jag kan inte le, jag kan inte skratta. Jag är deprimerad och orkar inte arbeta. Ofta när jag vaknar gör det ont och jag är orolig. Ibland kan jag inte prata och jag glömmer allt jag ska göra, säger Mina Ganji.

Klumpar började formas i läpparna

Efter en tid började det bildas klumpar runt Minas mun.

I oktober börjar Mina Ganji märka att klumpar formades i hennes läppar och runt hennes mun. En bieffekt som kallas för inkapsling. Idag, femton månader efter behandlingen, är de fortfarande kvar.

– Jag har ringt kliniken vid flera tillfällen men har inte fått svar. Jag har bara kunnat lämna meddelanden på telefonsvararen, säger hon.

Erbjuds att plocka ut klumparna

Enligt klinikägaren har man inte nåtts av Minas samtal men säger till SVT Nyheter Väst att de nu har kontaktat Mina Ganji och erbjuder henne att plocka ut klumparna utan ersättning.

LÄS MER: Dessa krav ska du ställa på skönhetssalonger

Mina Ganji säger att hon kan tänka sig att träffa klinikägaren men känner sig osäker på att bli behandlad på kliniken på nytt.

– Hon gjorde det här mot mig. Hur ska jag kunna lita på henne, frågar Mina Ganji.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SVT granskar skönhetssalonger

Mer i ämnet