SVT Nyheter Västs prisbelönta reporter Valeria Helander om det nya lagförslaget som ska reglera skönhetsbranschen. Foto: SVT

Reportern bakom granskningen: Har ältats under många år

Uppdaterad
Publicerad

SVT Nyheter har gjort flera stora granskningar av skönhetsbranschen. På onsdagen kom beskedet om ett nytt lagförslag från regeringen som vill reglera branschen i större utsträckning.

– Många har väntat 10 år på det här beskedet, säger reporter Valeria Helander.

SVT Nyheter Västs reporter Valeria Helander granskade skönhetsbranschen under en lång tid – ett reportage som hon fick en guldspade för. Hon kunde bland annat konstatera att sex av fjorton salonger bara i Göteborg helt saknade plastikkirurg och hon träffade många personer som vittnade om misslyckade operationer och som kände sig övergivna av sjukvårdssystemet.

Sjukvårdsministern sa redan då att man skulle se över regelverket och i klippet ovan kommenterar Valeria Helander dagens besked där regeringen föreslår en ny lag för skönhetsingrepp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar skönhetssalonger

Mer i ämnet