Misstänkt brand på folkhögskola – räddningstjänst på plats

Uppdaterad
Publicerad

Ett larm kom vid 20-tiden om en brand vid Hjälmareds folkhögskola. Det visade sig senare vara brand i en kakelugn, men elden spred sig inte vidare.

Räddningstjänst och ambulans anlände till Hjälmareds folkhögskola vid 20-tiden på onsdagskvällen. Det hade enligt SOS alarm inkommit en larm om brand på skolan. Räddningstjänsten Storgöteborg tog sig till platsen.

– Vi har ganska precis kommit fram, men har inte fått så mycket uppgifter. Vi tolkar det som att det brinner i skolan, säger Anders Ternevi, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg vid 20-tiden.

Vid 20.30-tiden meddelar räddningstjänsten att det har brunnit i kakelugn på skolan där leran förs in i samband medd arbete med drejning. Räddningstjänsten var då kvar på plats för att se till att inget ytterligare skulle hända, men allt ska vara under kontroll. Branden har inte spridit sig från ugnen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.